1 2 3 4 5
 
 
Anmeldelse: Breaking Bad

Hvad er Breaking Bad:
Breaking Bad er en TV serie fra AMC der også står bag den populære Zombie TV serie "The Walking Dead".


Handling
:
I Breaking Bad følger vi kemi lærer, Walter White, der er diagnosticeret med fase 3 kræft og har fået højst 2 år tilbage at leve i. Han bor sammen med sin kone og teenage søn, der er delvist handikappet, i New Mexico. Fast besluttet på at sikre, at hans familie vil have en sikker fremtid, bliver Walter involveret i en karriere af narkotika og kriminalitet. Han viser sig at være bemærkelsesværdigt dygtige i denne nye verden, hvor han begynder at fremstille og sælge metamfetamin med en af hans tidligere elever. Serien følger konsekvenserne af en dødelig diagnose på en almindelig hårdtarbejdende mand og undersøger, hvordan en fatal diagnose påvirker hans moral og forvandler ham til en vigtig aktør i narkohandel.


Medvirkende
:
Skuespillerne i serien er relativt ukendte, i Danmark ihvertfald, men leverer alle et fantastisk stykke arbejde som man sent vil glemme. Jeg har nedenfor lavet en lille oversigt over de personer jeg syntes er de vigtigste i serien. Hele rollelisten kan ses på IMDB.com

walter

Bryan Cranston
Walter White
Aaron Paul
Jesse Pinkman
Dean Norris
Hank Schrader
Bob Odenkirk
Saul Goodman
Jonathan Banks
Mike Ehrmantraut
Giancarlo Esposito
Gustavo Fring


Publikum
:
Breaking Bad henvender sig langt fra til alle men jeg syntes alligevel folk bør give den en chance da den virkelig overrasker en gang på gang. En TV serie som Breaking Bad henvender sig først og fremmest til den mandlige del af befolkningen da den til tider kan være meget voldelig, blodig og sproget er ikke for sarte sjæle, altså alt det vi fyre/mænd godt kan lide ;) Serien spiller dog samtidig meget på følelser, familie og sygdom som vi sikkert alle på et eller andet plan kan relatere til, og derfor måske blive fanget af serien. Mit eget udgangspunkt for at se serien var f.eks, ja først og fremmest coveret jeg så på Netflix da jeg syntes Walter så "Bad Ass" ud men også pga. historien om Walter der får lungekræft og skal kæmpe med det. Grunden til at lige netop dette fangede min interesse skyldes at min desværre nu afdøde Bedstefar også fik lungekræft og jeg tænkte at det måske kunne give mig et indblik i hvordan han kan have haft det med sådan en sygdom.


Historien:
Historien i Breaking Bad fungerer rigtig godt! Den leverer alt lige fra almindelige familie problemer til koldblodigt mord, sex og hårde stoffer. Man ved aldrig hvad der kommer til at ske i den næste scene og billedet kan fra det ene øjeblik til det andet vende fra at vi ser en familie der spiser mad til et opgør mellem de kriminelle i serien. Serien foregår generelt i et roligt tempo og drøner ikke bare afsted, hvilket jeg personligt syntes er rart da det giver en en chance for at tænke over hvad det faktisk var der skete før man bare bliver smidt videre til den næste ting og måske hurtigt glemmer det man har set hvilket kan ødelægge hele oplevelsen for en. Det bedste ved selve historien er efter min mening at man aldrig ved hvad Walt kan finde på. Han er ikke til at stole på og finder altid en udvej man aldrig ville have drømt om, så man sidder hele tiden på kanten af sin stol og tænker, "Hvad gør han mon nu?"


Billede & Lyd:
Serien foregår i New Mexico så omgivelserne vil være nye for mange der måske mest ser TV serier så som NCIS, Sex and the City, Dexter osv. Omgivelserne er dog flotte og det skader aldrig med noget nyt hvilket denne serie i den grad bringer. Lyd og musik i serien er meget inspireret af omgivelserne og der bliver da også talt en del Spansk/Mexikansk i serien. Lyden er flot og musikken fanger hurtigt en. Især den meget korte intro er sværd at glemme og hører man den et sted ved man straks hvor den kommer fra.


Konklusion:
Breaking Bad er en serie man sent vil glemme. Den vil måske for nogle være lidt tung i starten men gør op for det ved at levere top underholdning når først historien kommer rigtigt igang. Jeg syntes bestemt serien kan ses af alle da den henvender sig til et meget bredt publikum så der vil næsten altid være en alle kan relatere til. Det hele ser flot ud og lyder fantastisk. Skuespillet i serien er noget af det bedste og udviklende jeg har set i lang tid. Personerne udvikler sig alle på den ene eller den anden måde og det er bla. denne konstante udvikling der gør at man bliver fanget af Breaking Bad. Bryan Cranston der spiller Walter White leverer et fantastisk stykke arbejde og man sidder tilbage med tanken om at hans karriere for alvor har taget fat med denne rolle og at vi helt sikkert kommer til at se meget mere til ham i fremtiden!

Til slut vil jeg blot anbefale folk at se serien enten på TV2 Zulu, Netflix eller købe den på DVD. De første 4 sæsoner kan købes som en samlet boks til ca. 400 kr. Det er billigt sluppet for så meget og god underholdning! Breaking Bad SKAL ses!

ALL HAIL THE KING!

 
 
Skriv en kommentar

comments powered by Disqus